FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | Radoslav Kováč: V Brně se musíme vyvarovat našich chyb!

Pardubice nevstoupily do nadstavbové skupiny o udržení ideálně, když minulý víkend prohrály na hřišti Teplic 0:1. Další příležitost na zisk bodů dostane Kováčova parta v neděli od 15:00 hodin v Brně. V našem předzápasovém preview hovořil trenér Radoslav Kováč například o tom, co bude zapotřebí zlepšit oproti minulému utkání v Brně, aby si Pardubáci připsali první výhru v nadstavbě.

Pardubický tým o minulém víkendu rozehrál boje v nadstavbové skupině o titul. V Teplicích se prezentoval dobrým a bojovným výkonem, který ale na body nestačil. „V Teplicích to byla smolná porážka. Nezasloužili jsme si prohrát. To je ale pryč a díváme se před sebe, teď hlavně na Brno. Pořád to máme ve svých rukou. První porážka nadstavby nebude hrát žádnou roli v dalších zápasech,“ hlásí Kováč.

Červenobílí neprožívají zrovna dobré období zejména při venkovních zápasech. Z šesti posledních venkovních duelů přivezli Pardubáci pouhý jeden bod. Této nepříjemné série si je vědom i hlavní kouč pardubického týmu: „Měli jsme zápasy, ve kterých se nám výsledkově nedařilo. Hlavně tedy při venkovních zápasech. Proto chceme tuto sérii v Brně ukončit a vyhrát.“

Zbrojovka má ve svých řadách ve skvělé formě hrajícího Jakuba Řezníčka, který v letošní sezóně vstřelil už 19 branek! Hned 5 z nich vstřelil v této sezóně ve dvou vzájemných utkáních právě Kováčově ekipě. Lodivod pardubického A-týmu nastínil, co budou chtít Pardubáci tentokrát změnit: „Nechci nějaké taktiky říkat nahlas. Je to pořád dokola. Víme, že mají skvělého Řezníčka, který dává hodně gólů. Věřím, že si s ním poradíme daleko lépe než minulý zápas. Nesmíme soupeři znovu nabídnout příležitosti. Minulé utkání v Brně bylo o našich chybách, kterých se tentokrát musíme vyvarovat.“

V Brně půjde Pardubicím skutečně o hodně. Naposledy na jihu Moravy hráči okolo Kováče prohráli 1:2, když dvakrát chybovala pardubická obrana. Tentokrát je ale situace vážnější, do konce nadstavby totiž zbývají 4 utkání. „Chceme jet do Brna sebevědomí. Máme čtyři kola do konce nadstavby a cíl zůstává neměnný. Věřím, že budeme vypadat jako tým a že z jihu Moravy odvezeme dobrý výsledek. Důležité bude, abychom vyhráli, nic jiného nás nezajímá,“ dodává pardubický trenér.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek